dilluns, 30 d’abril del 2012

NAGALAND. Nacionalisme..


  El poble naga està format per més de 40 tribus o comunitats diferents.
  Fa prop de 200 anys, els britànics van ocupar part de les terres del poble naga. Van instaurar el seu colonialisme, és a dir, van voler convertir aquestes terres en una prolongació de les seves i els seus habitants van passar a ser súbdits britànics.
  Aquesta ocupació va durar uns cent anys. Després, el poble naga va aconseguir alliberar-se dels britànics. Tenia dret a una absoluta independència, però va passar a ser un estat més de l’Índia.
  Els naga no van voler sotmetre’s a la constitució índia i van començar les revoltes. La repressió índia va ser molt dura. Des de llavors, fa un centenar d’anys, els naga lluiten per recuperar la seva independència. Les revoltes són constants, però el govern indi arremet violentament davant de qualsevol rebel·lió.
  Es van fer unes votacions on els naga van votar en un 99,98% a favor de la seva independència. En les eleccions a nivell de l’Índia, no hi ha cap papereta de la gent de naga, els vots són tots dels militars indis i dels funcionaris indis.
  No ha hagut manera d’arribar a cap acord de pau perquè el govern indi no cedeix. La lluita i la violència constant durant tants i tants anys ha provocat diferències i enfrontaments fins i tot entre les diferents tribus del poble. Alguns volen acabar amb aquesta situació i proposen de sotmetre’s al govern indi, d’altres segueixen una lluita que sembla no tenir fi.  
  En Quim ens ha enviat alguna imatge:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada